Τα καλύτερα διετή ΜΒΑ παγκοσμίως

Πάντοτε, μια λίστα κατάταξης σχολών παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς δείχνει τις πλέον πρόσφατες προτιμήσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και παράλληλα αναθεωρεί την αξία όσων βρίσκονται ή απουσιάζουν από αυτήν. Όταν μάλιστα η λίστα αυτή αφορά έναν εξειδικευμένο τομέα, όπως τα διετή ΜΒΑ, τότε το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το Forbes λοιπόν δημοσίευσε μια λίστα με τα 12 καλύτερα διετή ΜΒΑ, η οποία αξίζει την προσοχή μας...

Τα 100 αποδοτικότερα μεταπτυχιακά του κόσμου

Ότι πληρώνεις παίρνεις. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Διότι και στο ζήτημα των σπουδών, ισχύει και ισχύει στο ακέραιο. Οι Financial Times ανάρτησαν έναν πίνακα με τα 100 αποδοτικότερα μεταπτυχιακά προγράμματα του κόσμου. Πώς τα έκριναν οι ερευνητές; Απευθύνθηκαν σε αποφοίτους και κατέγραφαν τις αποδοχές τους δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση. Δείτε τον κατάλογο με …ψυχραιμία: υπάρχουν αυξήσεις αποδοχών άνω του 100% σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και επειδή τα ποσοστά δεν λένε τίποτα, δείτε και το ύψος των ετήσιων απολαβών. Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος: για 170.000 δολάρια ετησίως μιλάμε.

IE Business School

 

RSM Erasmus

Συνέντευξη από το Maryke Luijendijk-Steenkamp, Director Marketing and Admissions, Rotterdam School of Management Erasmus University MBA

ALBA Graduate Business School

Η συνέντευξη δόθηκε από τον κ.Νικόλαο Α. Μυλονόπουλο PhD, Associate Dean, Associate Professor of Information SystemS, ALBA Graduate Business School του American College of Greece.

MBA Event με κορυφαίες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων

Η QS World MBA Tour είναι μια μοναδική εκδήλωση για ΜΒΑ σπουδές η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για μεταπτυχιακά στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων

Από τους πιο Υψηλά Αμειβόμενους οι Κάτοχοι MBA

Σε μια περίοδο όπου οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι περιορισμένες, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ανάγεται σε συγκριτικό πλεονέκτημα για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Οι κάτοχοι τίτλων MBA έχουν ένα λόγο παραπάνω να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε καλύτερη θέση, μιας και το MBA είναι ένας από τους πιο περιζήτητους τίτλους σπουδών παγκοσμίως. Η ζήτηση αυτή αποτυπώνεται έντονα στις συνολικές αποδοχές των κατόχων MBA.

Το MBA ένας από τους πιο περιζήτητους τίτλους σπουδών παγκοσμίως

Σε μια περίοδο, όπως η τρέχουσα, όπου οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι περιορισμένες, η απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι αυτό που θα εξασφαλίσει την είσοδο στην αγορά εργασίας. Εξαιτίας της πολύ μεγάλης προσφοράς εργαζομένων, οι επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους, ζητώντας άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις. Το γεγονός αυτό έχει αναγάγει τις μεταπτυχιακές σπουδές σε απαραίτητο προσόν, με το MBA να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο περιζήτητων τίτλων σε παγκόσμιο επίπεδο.

GMAT - Τα μυστικά της επιτυχίας

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να ακούμε συχνά γύρω μας πάρα πολλά επιχειρήματα που αφορούν την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή

Τι θέλουν τα Business Schools;

Μπορεί ο αριθμός των αιτήσεων για ένα ΜΒΑ να μειώνεται όμως εξακολουθεί να παραμένει δύσκολο για κάποιον να βρει μια θέση σε αυτά.

Ινδία: παραμένει το MBA ελκυστικό;

Ο αριθμός των υπαλλήλων που δεν κατέχουν MBA και προσλαμβάνεται από τις εταιρείες αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα από ορισμένες εταιρείες πριν λίγα χρόνια φαίνεται πως σήμερα αποτελεί κάτι συνηθισμένο για αρκετούς οργανισμούς.

Επαγγελματική εκπαίδευση μετά το MBA

Το 2012 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το 2007 και οι FT σκέφτηκαν να ρωτήσουν αποφοίτους προγραμμάτων για το αν έχουν παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης μετά την αποφοίτησή τους.

Tα online MBA κατακτούν το διαδίκτυο

Τα προγράμματα εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης φαίνεται πως ενδιαφέρουν όλο και περισσότερο τις εταιρείες καθώς πολλές είναι εκείνες που προτρέπουν ή επιδοτούν τους υπαλλήλους τους να αποκτήσουν ένα τέτοιο πτυχίο

Online MBA – O θρίαμβος της δημοκρατίας

Το κατά πόσο η σύγχρονη τεχνολογία και η άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Mini-MBA - Μια νέα ιδέα γεννιέται;

Μετά από ένα εντατικό πρόγραμμα ενός πλήρους ΜΒΑ, το φθηνότερο και μικρότερο micro MBA έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των στελεχών.

MBA ένα χρήσιμο φίλτρο;

Ο ηγέτης του μέλλοντος θα πρέπει να διαθέτει πρωτοτυπία αλλά και να τη συνδυάζει με ωριμότητα. Το φαινόμενο του ΜΒΑ και της υπερβολικής στροφής προς αυτό έχει τελευταία αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής. Σύμφωνα με τον Henry Mintzberg οι κάτοχοι MBA δεν είναι managers και κάθε πρόγραμμα που αντιμετωπίζει τους αποφοίτους τους ως managers στην ουσία τους εξαπατά.

8 Μυστικά για μια τέλεια έκθεση για την αίτησή σας σε ένα ΜΒΑ

Η σύνταξη μιας έκθεσης είναι από τα σημαντικότερα στάδια στη διαδικασία της αίτησης για ένα πρόγραμμα ΜΒΑ λέει η Stacy Blackman που δουλεύει στο γραφείο επιλογής φοιτητών ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Τι περιμένουν οι εργοδότες από τα προγράμματα MBA;

Τι είναι αυτό που ψάχνουν τα στελέχη επιχειρήσεων όταν παίρνουν συνεντεύξεις από φοιτητές που παρακολουθούν ένα πρόγραμμα MBA; Από έναν κατάλογο επιθυμητών γνώσεων, ταλέντων και ικανοτήτων που δημοσίευσε το Graduate Management Admission Council (GMAC) θα νόμιζε κανείς πως ο απόφοιτος ενός MBA είναι κάποιος υπερήρωας. Η έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις με 1509 επαγγελματίες της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που προσλαμβάνουν αποφοίτους MBA σε 905 εταιρείες σε 51 χώρες.

Ζήτηση για νέες δεξιότητες από τους κατόχους MBA

H πιο πρόσφατη έρευνα της QS για το 2011 δείχνιε πως η ζήτηση “περιφερειακών” δεξιοτήτων που δεν αφορούν τόσο τον σκληρό πυρήνα των οικονομικών και της γνώσης λειτουργίας των αγορών αλλά ικανότητες στην επικοινωνία και τη συνεργασία έχει αυξηθεί σημαντικά από τους εργοδότες.

Τι πιστεύουν οι εργοδότες για όσους πραγματοποιούν ένα on-line πρόγραμμα MBA;

Στην πλειοψηφία των ΜΒΑ προγραμμάτων, η μοναδική διαφορά των εξ'αποστάσεως προγραμμάτων σε σχέση με όσα προσφέρονται εντός του πανεπιστημίου είναι ο τρόπος διδασκαλίας και όχι το περιεχόμενο αυτό καθ'αυτό των προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό οι εργοδότες δεν αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους κατόχους ενός on-line προγραμμάτος MBA σε σχέση με όσους πραγματοποίησαν τις σπουδές τους εντός ενός πανεπιστημίου.

Σελίδες