Πανελλαδικές: απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Α.Ε.Π.Π.

Αυτές είναι οι προτεινόμενες απαντήσεις στα μαθήματα της Ιστορίας (Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Φυσικής (Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Αυτές είναι οι προτεινόμενες απαντήσεις στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ ΓΕΛ – Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών και Μαθηματικών (Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Θετικών Σπουδών - Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Πανελλαδικές: απαντήσεις στο μάθημα "Νεοελληνική Γλώσσα" Γ' ΓΕΛ

Αυτές είναι οι προτεινόμενες απαντήσεις στο εξεταζόμενο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα ΓΠ» από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Πυροσβεστική: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η εγκύκλιος σχετικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και τις ακόλουθες ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι.

Πυροσβεστική: η προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, ως ακολούθως:

Πανελλαδικές: πτώση βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Πτωτικές διαφαίνονται οι βάσεις για το 2018, χωρίς όμως να αποφεύγεται ο σκληρός ανταγωνισμός στις δημοφιλείς σχολές και τη φετινή χρονιά, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Αυτά είναι τα φετινά μηχανογραφικά

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

Πανελλαδικές: Τα τρία κλειδιά που θα επηρεάσουν τις βάσεις

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πάνω από 100.000 υποψήφιοι έχουν ήδη μπει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ιδιαίτερο γνώρισμα των φετινών εξετάσεων αποτελεί η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η απουσία των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών Επιστημών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Πανελλαδικές: Αστυνομικές Σχολές, η προκήρυξη

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, ως ακολούθως:

Πανελλαδικές: Τα κλειδιά για τις βάσεις

Εκτόξευση των θέσεων στα Πανεπιστήμια – Nέα Ιδρύματα με λιγότερα μαθήματα και περισσότερες θέσεις. Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους πριν από την έναρξη των απολυτηρίων και πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν οι φετινοί υποψήφιοι.

Στα συν των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων συγκαταλέγεται η διάρκεια, η οποία θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Στρατιωτικές Σχολές: αριθμός εισακτέων και κατανομή

Στη δημοσιότητα δόθηκε μετά και την προκήρυξη για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ο αριθμός εισακτέων.

Υπ. Παιδείας: Καταργούνται οι Πανελλαδικές, θεσπίζονται και διετείς σπουδές

Ανατροπή για την είσοδο στα Πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία, αφού καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αστυνομικές Σχολές: η Προκήρυξη για τις Πανελλαδικές

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πανελλαδικές: Η προθεσμία για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών και την προθεσμία υποβολής τους.

Νέο σύστημα Πανελλαδικών: Αλλαγές σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου

Tο νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελληνίων θα εφαρμοσθεί από το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κάτι που σημαίνει ότι αφορά τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η Β΄ Λυκείου αλλάζει ριζικά σε πρόγραμμα σπουδών και πιθανώς σε κάποια σχολικά συγγράμματα.

Πανελλαδικές: Πώς και πόσο θα επηρεάσει τις βάσεις η αύξηση των εισακτέων

Προς τα κάτω «σπρώχνει» τις φετινές βάσεις του 2018, η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων με τις πανελλήνιες 2018, κατά τη φετινή διαδικασία. Οι σχολές Νομικής και Ψυχολογίας και τα Τμήματα Μηχανολόγων, Οικονομικών Επιστημών, Χημείας και Ναυτιλίας, βάσει των επιπλέον θέσεων που προσφέρουν, μειώνουν τον ανταγωνισμό παρά την αυξημένη ζήτησή τους.

Πανελλαδικές 2018: Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις

Τα πάνω, κάτω φέρνει, κυριολεκτικά, η αύξηση των εισακτέων κατά 3.966 στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Οι βάσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναμένεται να αλλάξουν δραματικά ακόμη και σε σχολές με μεγάλη ζήτηση.

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Αύξηση του αριθμών των εισακτέων - Πίνακες Σχολών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ 1123 Β΄/27-3-2018) η Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδ έτος 2018-2019».Ειδικότερα:

Πανελλαδικές: Οι σχολές-διαβατήριο στην αγορά εργασίας

Οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν, το ίδιο και το άγχος της σωστής επιλογής τμήματος, κάτι που εν πολλοίς θα κρίνει και το επαγγελματικό τους μέλλον.

1.000 ευρώ εφάπαξ σε 1.592 ανέργους 12 επιχειρήσεων

Την απόφαση για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ σε 1.592 ανέργους πρώην εργαζόμενους...

Σελίδες