14 προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ στηρίζει 14 προγράμματα, τα οποία είναι ανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους ή εργοδότες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος aftodioikisi.gr.

Ειδικότερα τα 14 ανοιχτά – ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι: 

IE Business School

 

RSM Erasmus

Συνέντευξη από το Maryke Luijendijk-Steenkamp, Director Marketing and Admissions, Rotterdam School of Management Erasmus University MBA

ALBA Graduate Business School

Η συνέντευξη δόθηκε από τον κ.Νικόλαο Α. Μυλονόπουλο PhD, Associate Dean, Associate Professor of Information SystemS, ALBA Graduate Business School του American College of Greece.

Epsilon Net - Όμιλος Εταιρειών

Ποια είναι εκείνα τα προσωπικά και επαγγελματικά στοιχεία που αξιολογείτε θετικά σε έναν /μια υποψήφιο/α και τα οποία θα λέγατε ότι αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα του oργανισμού σας; Ποιες είναι οι δεξιότητες που αξιολογείτε θετικά σε έναν υποψήφιο;

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο MOD Recruitment Coordinator της Mondelez

Η κουλτούρα μια εταιρείας μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της, τον προσανατολισμό της και τις αξίες της εκπέμπει μια συγκεκριμένη εικόνα και έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Ποια είναι εκείνα τα προσωπικά και επαγγελματικά στοιχεία που αξιολογείτε θετικά σε έναν /μια υποψήφιο/α και τα οποία θα λέγατε ότι αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα του οργανισμού σας; Ποιες είναι οι δεξιότητες που αξιολογείτε θετικά σε έναν υποψήφιο?

Τεχνολογίες Οργανικών Ηλεκτρονικών: Επενδύοντας στο μέλλον

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος που μπορεί να παίξει η επιχειρηματικότητα στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση και πόσο επιτυχημένα μπορεί να συνδυαστεί με τη βασική έρευνα; Yπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα start-up καινοτομικών επιχειρήσεων ή πρόκειται απλώς για νέες λέξεις στο λεξικό της κρίσης; Αυτές ήταν ορισμένες από τις σκέψεις μου όταν διάβασα ξαφνικά την ανακοίνωση για την είδηση της Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ).

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο HR της KG MEDMARINAS MANAGEMENT

Η κουλτούρα μια εταιρείας μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της, τον προσανατολισμό της και τις αξίες της εκπέμπει μια συγκεκριμένη εικόνα και έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα.

Ποια είναι εκείνα τα προσωπικά και επαγγελματικά στοιχεία που αξιολογείτε θετικά σε έναν /μια υποψήφιο/α και τα οποία θα λέγατε ότι αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα του oργανισμού σας; Ποιες είναι οι δεξιότητες που αξιολογείτε θετικά σε έναν υποψήφιο;

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο HR της ORIAN Information Systems

Η κουλτούρα μια εταιρείας μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της, τον προσανατολισμό της και τις αξίες της εκπέμπει μια συγκεκριμένη εικόνα και έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα.

Ποια είναι εκείνα τα προσωπικά και επαγγελματικά στοιχεία που αξιολογείτε θετικά σε έναν /μια υποψήφιο/α και τα οποία θα λέγατε ότι αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα του οργανισμού σας; Ποιες είναι οι δεξιότητες που αξιολογείτε θετικά σε έναν υποψήφιο?