Διαγωνισμός για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ενενήντα (90) σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

Α. Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις [μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων].

Πανελλαδικές 2018: η ύλη για τα ΕΠΑΛ

Για την εισαγωγή των υποψηφίων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων καθορίζονται για το σχολικό έτος 2017-2018 δύο Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα Γενικής Παιδείας: «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» (Άλγε

Πώς θα πάρετε το φοιτητικό επίδομα

Όσοι φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν και ενδιαφέρονται να λάβουν φοιτητικό επίδομα, θα πρέπει να γνωρίζουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι:

 

1. Δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονιός που θεωρείται ότι βαρύνει o φοιτητής. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού, ή είναι πάνω από είκοσι πέντε 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος

Μεγάλη συναυλία για τα 180 χρόνια του Πανεπιστημίου Αθηνών

180 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο τιμά την επέτειο με ένα πλήθος επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων.

Μουσική εκδήλωση "180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια!"

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια!

Ωδείο Ηρώδου Αττικού / 1 Ιουλίου 2017 / 21:00

Ιστορία Γενικής Παιδείας: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

 

 ΘΕΜΑ Α1

α) Σχολικό βιβλίο σελ. 70-73: «Η Βουλγαρία ... και μυστική».

β) Σχολικό βιβλίο σελ. 135-136: «Προκειμένου να … στρατηγό Σκόμπυ».

γ) Σχολικό Βιβλίο σελ. 154: «Το Μάϊο του 1949 … δικαιωμάτων».

Θα μπορούσε βέβαια να αναφερθεί «Μετά το 1945 … προσπάθειας».

80 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των πτυχιούχων αυτοαπασχολούμενων

Προκηρύχθηκε ο β΄ κύκλος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. €.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Στον β΄ κύκλο οι ωφελούμενοι διευρύνονται καθώς εκτός από αυτοαπασχολούμενους και ανέργους θα μπορούν να συμμετάσχουν και μισθωτοί πτυχιούχοι.

Μαθηματικά: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Μαθηματικών, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Αρχαία Ελληνικά: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Μαθηματικά Ι (Γ΄ ΕΠΑΛ): απαντήσεις θεμάτων

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

 

 

 

Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας): Απαντήσεις θεμάτων

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Μηχανογραφικό Πανελλαδικών 2017

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2017 με το Νέο σύστημα (πατήστε εδώ).

Το ΦΕΚ για την εισαγωγή στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών για το 2017-1018.

Αριθμός εισακτέων

1. Καθορίζουμε τον αριθμό των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε 985 (514 Πλοίαρχοι και 471 Μηχανικοί).

Γενικά Προσόντα υποψηφίων

Κάθε υποψήφιος/-α πρέπει να συγκεντρώνει τα πιο κάτω προσόντα:

Η προκήρυξη της Πυροσβεστικής

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ως ακολούθως:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Πανελλαδικές 2017: Οδηγίες για καλύτερα αποτελέσματα

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια περίοδος ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτό στρεσογόνα για τους υποψηφίους. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία. Ωστόσο, η προετοιμασία δεν αφορά μονάχα την ύλη προς εξέταση. Είναι εξίσου σημαντικό οι υποψήφιοι να φροντίσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό είναι το σημαντικότερο, διότι μια άριστη προετοιμασία ως προς την ύλη θα αποφέρει τα μέγιστα μόνο όταν ο υποψήφιος βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.

Η προκήρυξη για τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών-γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, ως ακολούθως:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, σε σαράντα (40).

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

Ο οριστικός αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε σήμερα την απόφαση με τους νέους πίνακες εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έχουμε 43.758 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ. Δηλαδή συνολικά έχουμε 70.726 εισακτέους. Αντίστοιχα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είχαμε 43.855 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.130 στα ΤΕΙ. Δηλαδή είχαμε συνολικά 69.985 εισακτέους.

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με τις επαναληπτικές εξετάσεις;

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλαδικών:

Προκειμένου να μην αδικηθούν υποψήφιοι/ες, που αναγκάζονται να απέχουν από τις εξετάσεις λόγω  σοβαρού προβλήματος υγείας, το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για υποψηφίους/ες που ασθενήσουν σοβαρά και δεν μπορέσουν να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου σε κάποιο ή κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ

Πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ

In order to apply for an internship at NATO, you must fulfil all criteria outlined below:

Age: you must be over 21 years of age at the time of your application.

Nationality: you must be a citizen of a NATO Member State.

Πανελλαδικές 2017: ποσοστά επιτυχίας

Η αλλαγή στον αριθμό των εισακτέων επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής, κυρίως για τις περιζήτητες Σχολές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», οι αλλαγές αυτές αναμένεται να προκαλέσεις «ιστορικό χαμηλό» στα ποσοστά επιτυχίας των Σχολών που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Ωστόσο θα υπάρχει και πτώση των βάσεων. Μάλιστα σε ορισμένα τμήματα όπως το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιγαίου, αναμένεται να πέσει η βάση εισαγωγής ακόμα περισσότερο από πέρυσι. Το ίδιο και στο Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά.

Σελίδες

X
Εισάγετε το όνομα λογαριασμού σας για το Edujob | Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός.
Εισάγετε το συνθηματικό εισόδου που συνοδεύει το όνομα λογαριασμού σας.
Φόρτωση