Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Mini-MBA - Μια νέα ιδέα γεννιέται;

Ο Anupam Desai έγινε ο νέος  Αντιπρόεδρος της Kesar Enterprises.  Γύρω στα 40 του ο Anupam, έχοντας ολοκληρώσει το ΜΒΑ του πριν από αρκετά χρόνια, χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στην πραγματική ζωή όντας ο ίδιος διευθυντής μιας επιχείρησης, εμπειρία που του έμαθε πολλά χρήσιμα μυστικά.

Ο Desai συμμετείχε σε ένα παιχνίδι στρατηγικής με τον τίτλο micro-MBA όπου θα έπρεπε να κατανοήσει καλύτερα μέσα από το παιχνίδι τη σημασία του να φτιάξεις τη σωστή ομάδα παρά το γεγονός πως είχε ήδη ηγετικό ρόλο ο ίδιος. Η συμμετοχή του στο παιχνίδι και σε ένα Online virtual περιβάλλον ενίσχυσε την προηγούμενη γνώση που είχε.

Υποστήριξε πως χρειάστηκε να αναμειχθεί στις καθημερινές του δραστηριότητες σε μεγάλο βαθμό και σε projects που καμιά φορά ξεχνούσε το θεωρητικό κομμάτι του πτυχίου του. Εγγράφηκε σε ένα 3ήμερο πρόγραμμα για να κατανοήσει το πως αλλάζει η δυναμική της βιομηχανίας. Αυτά τα σύντομα μαθήματα με βοήθησαν στο να εξοικειωθώ με έννοιες που μπορεί να εφαρμόζονται καλύτερα στο σημερινό χώρο δουλειάς.

Μετά από ένα εντατικό πρόγραμμα ενός πλήρους ΜΒΑ, το φθηνότερο και μικρότερο micro MBA έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των στελεχών. Τα μαθήματα του micro-MBA διαρκούν 3 ή 5 ημέρες και είναι πολύ δημοφιλή κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλύπτουν θέματα όπως είναι το διεθνές marketing, η επιχειρηματικότητα, οι ποιοτικές μέθοδοι που αφορούν επιχειρήσεις και τα οικονομικά της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Μετά από αυτό που αποκαλούμε “boot camp” ΜΒΑs αυτά τα προγράμματα προσφέρθηκαν αρχικά από εταιρείες όπως η McKinsey & Co , η  Allen Hamilton προκειμένου να εκπαιδεύσει νέους σε βασικά ζητήματα δουλειάς.

Παρόμοια προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει από το University of Stern στην Νέα Υόρκη, το πανεπιστήμιο Rutgers NY  και το  King’s College London. Μάλιστα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό και τον πυρήνα του προσφερόμενου προγράμματος ΜΒΑ. Προς το παρόν πιστεύουμε και έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα “micro-MBA” για επαγγελματικά στελέχη που έχει ήδη 60 συμμετοχές εξηγεί ο Aditya Malkani από την Τhinkeducation Αdvisory Services που ο ίδιος δημιούργησε πριν από 2 χρόνια.

Στα προγράμματα διδάσκουν  καθηγητές από Ινδικά πανεπιστήμια  και κολέγια. Μέσω των μεθόδων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τα προγράμματα αυτά είναι διαθέσιμα σε πολλά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ινδία και η τάση είναι τα micro ΜΒΑ courses να μην περιοριστούν μόνο στην Ινδία

Φυσικά το πρόγραμμα ενός επίσημου MBA δεν καλύπτεται σε ορισμένες μέρες ή εβδομάδες, ωστόσο μπορούμε να δώσουμε ορισμένες έννοιες σε συντομότερο χρονικό διάστημα καθώς απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες. Δεν πρόκειται για μαθήματα που δίνονται σε αρχάριους. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως το mikro ΜΒΑ έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό των κανονικών ΜΒΑ (μόλις το 1/10) και οι εταιρείες είναι συχνά διατεθειμένες να πληρώσουν για μια τέτοια εκπαίδευση.

Παναγιώτης Χαρίτος

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop