Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Τι είναι η αναζήτηση εργασίας;

Είναι το να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε επικοινωνία με τους πιθανούς εργοδότες.

Θεωρήστε την αναζήτηση εργασίας ως μια πλήρη απασχόληση. Αυτό προϋποθέτει: 

  • να γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας και αυτό που θέλετε
  • να γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε επαφές
  • να γνωρίζετε πώς να αποκτάτε πληροφόρηση
  • να κάνετε επιλογές
  • να γνωρίζετε τι ζητούν από εσάς
  • να αξιολογείτε αντικειμενικά τις ικανότητές σας
  • να αξιολογείτε αντικειμενικά τις απαιτήσεις μιας εργασίας

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω

Για να βρείτε εργασία πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να οπλιστείτε με αυτοπεποίθηση και υπομονή. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφθεί πού βρίσκεστε τώρα και πού θέλετε να είστε στο μέλλον.  Εξετάστε τις πραγματικές σας ανάγκες και τα πραγματικά σας κίνητρα σε ένα επάγγελμα πριν βιαστείτε να ενεργήσετε.

Χρησιμοποιήστε το χρόνο προσεκτικά, σκεπτόμενοι όσα έχουν πραγματική σημασία για σας, τα πραγματικά σας κίνητρα και επιθυμίες, ώστε να εστιάσετε την προσοχή σας και να αποφύγετε τις αδιέξοδες επιλογές.

Χρειάζεστε όμως, και ένα «σχέδιο δράσης». Αυτό θα σας βοηθήσει να διώξετε σιγά-σιγά το άγχος και να αποφύγετε άσκοπες ενέργειες που θα σας αποθαρρύνουν και θα σας απογοητεύσουν. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα λεπτομερές πρόγραμμα, ένα «σχέδιο πορείας», με τις συναντήσεις, τα τηλεφωνήματα για πληροφορίες και τον καθορισμό των επαφών που πρέπει να γίνουν.

Οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας περιλαμβάνουν: σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, συνοδευτική επιστολή του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για προσωπική συνέντευξη με εργοδότες, διεύρυνση του δικτύου γνωριμιών σας, συστηματική καταγραφή αγγελιών από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Αρχειοθετήστε επιμελώς όλη την πορεία σας, βιογραφικά σημειώματα, μικρές αγγελίες, αντίγραφα επιστολών, απαντήσεις. Έτσι θα είστε ικανοποιημένοι και οργανωμένοι και η προσπάθειά σας θα είναι πιο αποτελεσματική. Θα αισθανθείτε καλύτερα και άρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις επαφές σας με τους εργοδότες.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop