Η συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία συνδέεται στενά και άμεσα με τον τουριστικό κλάδο, καθώς η πλειονότητα των επαγγελματιών απασχολούνται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία. Η υψηλή τουριστική κίνηση που εμφανίζει η χώρα μας σε συνδυασμό με το σύγχρονο τρόπο ζωής που αναγκάζει το μέσο Έλληνα να απουσιάζει πολλές ώρες της ημέρας από το σπίτι του, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για εύρεση εργασίας στο συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης. Τα επαγγέλματα αυτής της κατηγορίας συνιστούν μια καλλιτεχνική δραστηριότητα και για το λόγο αυτό η δημιουργικότητα και η φαντασία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει κάθε άτομο που επιθυμεί να ακολουθήσει μία επαγγελματική πορεία στο χώρο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της ποτοποιίας. Επιπλέον, η δεξιοτεχνία στα χέρια και η ικανότητα στο χειρισμό των διαφόρων μαγειρικών σκευών και εργαλείων, η διάθεση για πειραματισμό, η άριστη γνώση των υλικών και της ποσότητας που απαιτείται για την παρασκευή ενός φαγητού, γλυκού ή ποτού και η ευσυνειδησία αποτελούν χρήσιμα εφόδια στην προσπάθεια για χάραξη μιας πετυχημένης καριέρας στον τομέα αυτό.
Ενδεικτικά Επαγγέλματα
Ο chef, ο ζαχαροπλάστης, ο αρτοποιός, ο ποτοποιός και ο γευσιγνώστης είναι τα πιο γνωστά και ευρέως διαδεδομένα στην αγορά εργασίας επαγγέλματα αυτής της κατηγορίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, η αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνουν, λόγω και της ανάπτυξης σχετικών με τη μαγειρική τηλεοπτικών εκπομπών, τους καθιστούν περιζήτητους, γεγονός που έχει θετική επίπτωση στις αμοιβές που λαμβάνουν.
Απαιτούμενες Δεξιότητες