Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Ποια είναι τα πανεπιστήμια που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία;

Η επιλογή ενός πανεπιστημίου προκύπτει από εξέταση διαφόρων, ιδιαίτερα σημαντικών παραγόντων, όπως αν υπάρχει το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών, αν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα κτλ. Στους παράγοντες αυτούς περιλαμβάνεται και η φήμη του πανεπιστημίου. Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει δημιουργήσει τη δική του φήμη βάσει του επιπέδου σπουδών που προσφέρει και, κυρίως, από την ευκολία των πτυχιούχων του να βρουν εργασία.

Από την άποψη αυτή, παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέρον ο κατάλογος με τα καλύτερα πανεπιστήμια, από την άποψη της επιτυχίας των πτυχιούχων τους στην αγορά εργασίας αλλά και στη συνέχιση των σπουδών (πηγή: The Telegraph):

  1. Πανεπιστήμιο του Stirling. Το 94% των πτυχιούχων του εργάζεται ή ακολουθεί περαιτέρω σπουδές μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτηση.

  2. Πανεπιστήμιο του York. Ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια, το York έχει και αυτό να επιδείξει το ποσοστό του 94% ως προς την εργασιακή επιτυχία των αποφοίτων του.

  3. Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church. Αν και απέκτησε την πλήρη ιδιότητα του πανεπιστημίου το 2005, το Canterbury Christ Church έχει να επιδείξει το ποσοστό της τάξης του 94,1% των αποφοίτων του που βρίσκουν δουλειά.

  4. Πανεπιστήμιο του Bristol. Το πανεπιστήμιο του Bristol, που πλέον περιλαμβάνει 25 τμήματα, έχει καταφέρει να φτάσει στο 94,3% ως προς την εύρεση εργασίας των αποφοίτων του.

  5. ΠανεπιστήμιοWest of England, Bristol. Εδώ, το ποσοστό αποφοίτων που είτε έχουν βρει δουλειά είτε συνεχίζει περαιτέρω σπουδές φτάνει το 94,4%.

  6. Πανεπιστήμιο του Cambridge. Οι οποιεσδήποτε συστάσεις, εδώ, περιττεύουν. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο του Cambridge βρίσκεται στη μέση της λίστας, αν και το ποσοστό που έχει να παρουσιάσει δεν είναι καθόλου ασήμαντο (95%).

  7. Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan. Κι εδώ το ποσοστό φτάνει το 95%, αν και το Cardiff Metropolitan πρόσφατα διαχωρίστηκε από την οικογένεια των πανεπιστημίων της Ουαλίας.

  8. Πανεπιστήμιο Newcastle. Η αποφοίτηση από αυτό το πανεπιστήμιο οδηγεί το 95,4% είτε σε εργασία είτε σε περαιτέρω σπουδές.

  9. Πανεπιστήμιο Northampton. Το πανεπιστήμιο αυτό άρχισε σαν τεχνικό κολέγιο και μόλις το 2005 απέκτησε την ιδιότητα του πανεπιστημίου. Ωστόσο, έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ποσοστό, 95,6%.

  10. Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian. Με το πανεπιστήμιο αυτό, που βρίσκεται στην παράδοση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, πλέον περνάμε στην επόμενη ποσοστιαία μονάδα, αφού έχει να επιδείξει το ποσοστό του 96,1%.

  11. Πανεπιστήμιο του Derby. Με κατευθύνσεις όπως το «International Spa Management» και το «Outdoor Activity Leadership», το Πανεπιστήμιο του Derby έχει και αυτό να επιδείξει το ποσοστό του 96,1%.

  12. Πανεπιστήμιο Robert Gordon. Το πανεπιστήμιο αυτό υπερβαίνει αρκετά τα δύο προηγούμενα και βρίσκεται στην κορυφή, με το ιδιαιτέρως εντυπωσιακό ποσοστό του 97,6% των αποφοίτων του να βρίσκει δουλειά μετά το πτυχίο ή να κάνει περαιτέρω σπουδές.

Όσοι διαβάζουν τέτοιες λίστες θα πρέπει να έχουν πάντα υπόψιν ότι η απουσία ενός πανεπιστημίου από αυτές δεν σημαίνει κάποιου είδους μελλοντική επαγγελματική αποτυχία. Ούτε θα πρέπει να αισθάνονται κάποια μειονεξία, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε κάποιο από αυτά. Αυτές οι κατατάξεις αποτελούν περισσότερο δείκτες παρά κανόνες για το πού θα πρέπει να στραφεί κανείς. Πάνω απ’ όλα, εκείνο που χρειάζεται είναι η σωστή έρευνα για το καταλληλότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα, η οποία θα ακολουθήσει τη συνετή απόφαση ως προς το επάγγελμα που κανείς θέλει πραγματικά, αλλά και μπορεί να ακολουθήσει με βάση τις προσωπικές ικανότητες και επιθυμίες.

 

Μιχάλης Κατσιμίτσης, PhD

 



 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop