Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Πανελλαδικές: Πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Μετά το τέλος των Πανελλαδικών, η αγωνία των υποψηφίων, όπως είναι φυσικό, έχει στραφεί στο πού θα κυμανθούν οι βάσεις.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Μία από αυτές αναδημοσιεύουμε εδώ, συγκεκριμένα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Σύμφωνα με αυτές έχουμε τα εξής:

1. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Φέτος, ο αυξημένος αριθμός υποψηφίων, προμηνύει μεγαλύτερο αγώνα από πέρυσι για καλές επιδόσεις. Οι υποψήφιοι για τις παιδαγωγικές σχολές διπλασιάστηκαν και απέκτησαν μια δεύτερη εναλλακτική. Στο αδιέξοδο των περιορισμένων σχολών προστίθεται και το άνοιγμα στα παραϊατρικά, λόγω της ποινής των μορίων και τις επιδόσεις όσων εξετάστηκαν αποκλειστικά για τις επιστήμες υγείας.

2. ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Φέτος υπάρχουν 2.726 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι. Οι βάσεις θα διαμορφωθούν αποκλειστικά από τις επιδόσεις των υποψηφίων, στους οποίους αναμένεται βαθμολογική σφαγή λόγω των Μαθηματικών κατεύθυνσης, όμως η ζήτηση των θέσεων θα καλυφθεί και φέτος από την προσφορά.

3. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το πιο ανταγωνιστικό πεδίο αποδείχτηκε πέρσι αυτό των Επιστημών Υγείας, το οποίο κράτησε σχεδόν το σύνολο των τμημάτων σε υψηλά επίπεδα. Οι υποψήφιοι φέτος είναι μειωμένοι κατά 1.000 σε σχέση με πέρσι, αλλά αυξάνονται λόγω του 2ου πεδίου. Σημαντικός παράγοντας επηρεασμού των βάσεων εδώ θα είναι οι ίδιες οι επιλογές των υποψηφίων.

4. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

Τα Παιδαγωγικά επανέρχονται δυναμικά. Οι υποψήφιοι από τη θεωρητική κατεύθυνση αυξάνονται στους 9.024. Αύξηση όμως παρατηρείται και στις άλλες ομάδες προσανατολισμού. Οι ευνοημένοι είναι ξεκάθαρα αυτοί της θεωρητικής κατεύθυνσης που εξετάστηκαν σε Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Αντίθετα οι υποψήφιοι των άλλων δύο ομάδων προσανατολισμού ζορίστηκαν με το μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας

5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Οι υποψήφιοι δεν αυξήθηκαν πολύ. Μικρή αύξηση υπάρχει στα παραϊατρικά και παιδαγωγικά. Οι βάσεις θα καθοριστούν από τις επιδόσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν χαμηλές επιδόσεις.

 

 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop