Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Εμπιστεύονται οι εργοδότες τα Online MBA;

Τα online προγράμματα μπορεί να χάνουν σιγά σιγά το αρνητικό στίγμα που είχαν στην αγορά εργασίας καθώς φαίνεται πως όλο και περισσότεροι εργοδότες στρέφονται προς αυτά για την πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Online Journal of Distance Learning Administration: http://www.westga.edu/~distance/ojdla/summer152/bailey_flegle152.html.

Οι συγγραφείς της έρευνας, ο Jeffrey Bailey of Walden University και ο Larry Fledge του Αμερικάνικου Δημόσιου Πανεπιστημίου πήραν συνεντεύξεις από 20 managers από κορυφαίες εταιρείες στο Wisconsin στους τομείς της υγείας, της ασφάλισης και του φαγητού. Οι μισοί εργοδότες υποστήριξαν πως η μορφή του πτυχίου δεν ήταν τόσο σημαντικός παράγοντας στην απόφασή τους να προάγουν ή όχι κάποιον υποψήφιο.

Η πλειοψηφία τους επίσης απάντησε πως δεν θα είχε διαφορά για την πρόσληψη κάποιου και φαίνεται πως η αποδοχή των Online MBAs έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ορισμένοι από τους ερωτηθέντες υπογράμμισαν πως πριν από πέντε χρόνια η απάντησή τους θα ήταν τελείως διαφορετική. Τα πράγματα αλλάζουν καθώς απόφοιτοι online Προγραμμάτων αρχίζουν να πληθαίνουν στην αγορά και τα καταφέρνουν το ίδιο καλά με τους αποφοίτους παραδοσιακών προγραμμάτων. 

Αυτό δεν σημαίνει πως παρά τις όποιες θετικές αλλαγές η συνολική εικόνα είναι θετική. Περίπου το 50% των εργοδοτών δήλωσαν πως έχουν επιφυλάξεις για την ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας ενός προγράμματος online MBA. Για παράδειγμα η σημασία της καθημερινής αλληλεπίδρασης αναφέρθηκε σε πολλές απαντήσεις ως ένας παράγοντας που δίνει επιπλέον αξία στο πτυχία. Άλλοι υποστήριξαν πως είχαν μικρή εμπειρία από αποφοίτους online MBAs και δεν θεωρούν πως όσοι ακολουθούν ένα Online Πρόγραμμα παίρνουν σοβαρά την καριέρα τους. 

Επίσης αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχεις τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία για να κοινωνικοποιηθείς αν το μόνο που έκανες είναι να κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου και να γράφεις εργασίας ή να παρακολουθείς ομιλίες. Η Ann Nowak, διευθύντρια προγραμμάτων πρόσληψης στην Liberty Mutual Insurance δήλωσε πως προσέλαβαν έναν απόφοιτο online ΜΒΑ την προηγούμενη χρονιά και θα το κάνουν και φέτος. 

Κατά κανόνα, η Nowak προσλαμβάνει ανθρώπους από τα 50 καλύτερα προγράμματα όπως κατά περίπτωση θα δεχόταν μαθητές από τα online ΜΒΑ προγράμματα αν έχουν καλούς βαθμούς και πλούσια εργασιακή εμπειρία. Προτιμά αποφοίτους από σχολεία όπου το curriculum του Online προγράμματος είναι παρόμοιο με αυτό του παραδοσιακού full time ΜΒA.


Παναγιώτης Χαρίτος

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop