Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

 

Η Ομάδα της EduJob αποτελείται από ψυχολόγους - συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού που υποστηρίζουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες καθοδήγησης στις σπουδές και τα επαγγέλματα και επιστήμονες που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται όλη την πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα με προοπτικές, την έρευνα και την ανάπτυξη, τα ΜΒΑs κλπ. Η βάση δεδομένων της EduJob εμπλουτίζεται συνεχώς ώστε να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο κάθε ηλικιακής ομάδας να βρίσκει τις πληροφορίες που αναζητά εύκολα και μόνο μέσω ενός ιστότοπου.

Δέσποινα Σιδηροπούλου-ΔημακάκουΚαθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας – Τομέας Ψυχολογίας. 

Άγγελος Ζησιμόπουλος - Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Northeastern University της Βοστώνης (Master of Arts), με εξειδίκευση στην Οικονομική της Εργασίας, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) του ΥΠΕΚΑ, πρώην Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ).

Αθανάσιος Μπέλλας - Kαθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Πέτρος Μπερερής - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Ε.Π.Θ., Σχολικός Σύμβουλος.

Ιωάννης Βεργιτσάκης - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας για Πράσινα Επαγγέλματα. Απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Χαρά Τσέκου - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Royal Holloway, University of London της Αγγλίας.

Μιχάλης Κατσιμίτσης - Kάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστημονικός σύμβουλος σε οδηγούς σχετικά με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας

Παναγιώτης Χαρίτος – Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον Τομέα Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ, επιστημονικός σύμβουλος σχετικά με θέματα εκπαίδευσης και εργασίας.

Εύη Τρούκη - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονική σύμβουλος σε θέματα μαθητών και γονέων.

Χρήστος Μακρυπούλιας - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κώστας Στρατής - Υποψήφιος διδακτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Εκπαίδευσης και Εργασίας.

Παντελής Κωστής - Υποψήφιος διδάκτωρ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Βασιλική Μακρή - Υποψήφιος διδακτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, Οικονομολόγος-ΜΒΑ

Νίκη Μπίγγου - Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (MSc). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νικολέτα Δανιηλοπούλου Απόφοιτος του τμήματων Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής

Παναγιώτα Δελιέζα  – Απόφοιτος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Αθηνά Πετρέλλη – Οικονομολόγος - Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών – Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής.

Βασιλική Ξηρού - Ψυχολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών ειδικευμένη στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μαργαρίτα Πετράκη - Απόφοιτος Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών – Σπουδαστής ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) .

Κυριακή Καυκά - Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος "Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής". 

Διονύσης Βαλσαμής - Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (2008). Απόφοιτος του ΠΜΣ "Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής" του ιδίου τμήματος (2010).

 

 

 

 


 

 

Ο Άγγελος Ζησιμόπουλος είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Northeastern University της Βοστώνης (Master of Arts), με εξειδίκευση στην Οικονομική της Εργασίας.Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) από το 1999 έως το 2006. Υπεύθυνος της Ομάδας Εργασίας για τη σύνταξη και έκδοση των πρώτων Επαγγελματικών Μονογραφιών του ΕΚΕΠ.Επιστημονικός Ερευνητής Α' Τάξεως του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από το 1972 έως το 2006 με εξειδίκευση σε θέματα Εθνικού και Περιφερειακού Προγραμματισμού και Βραχυχρόνιων Οικονομικών Εξελίξεων, Κοινοτικών Προγραμμάτων, Αγοράς Εργασίας, Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δημογραφίας και Μετανάστευσης, Εργασιακών Σχέσεων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κ.α.Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από το1981 έως το 1988, με αρμοδιότητες σε θέματα απασχόλησης, προγραμμάτων ανεργίας, επαγγελματικής κατάρτισης, επαγγελματικού προσανατολισμού, ΑΜΕΑ κ.α.Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας, την περίοδο 1988 -1989, όπου προώθησε την υλοποίηση των ΜΟΠ Τεχνικής Βοήθειας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και δημιούργησε τα Κλαδικά Ινστιτούτα για τις ΜΜΕ.Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από το1996 έως το 2000 και ταυτόχρονα την ίδια περίοδο Πρόεδρος της Επιτροπής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Εκπαίδευση και την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΠΕΑΕΚ).Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΚΑ), 2010 - 2011. Συμμετείχε στο Τεχνικό Κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικα για τα Εργασιακά. Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) του ΥΠΕΚΑ.Από 14-2-2013, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που εκπροσωπούν στον ΟΜΕΔ τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ), ορίστηκε με την έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ως Πρόεδρος του ΟΜΕΔ.Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. πολλών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, όπως ΒΙΠΕΤΒΑ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, UNESCO κ.α.Εκπροσώπησε τη Χώρα για λογαριασμό του ΚΕΠΕ, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΜΜΕΧ, του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΕΠ, σε επιτροπές και συνέδρια Διεθνών Οργανισμών και διετέλεσε Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην αξιολόγηση διακρατικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.Έχει εκπονήσει αρκετές μελέτες και δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε θέματα Αγοράς Εργασίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ΑΜΕΑ.Τιμητικές Διακρίσεις: α) Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανία και β) Χάλκινο Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.

  

 

Ο Aθανάσιος Μπέλλας είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Ταυτόχρονα, είναι και Πρόεδρος του Τμήματος αυτού από το Σεπτέμβριο του 2010.Από το 1992 έχει διδάξει εκτός από τα μαθήματα αυτού του γνωστικού αντικειμένου, και μαθήματα του κλάδου της Χρηματοοικονομικής διοίκησης (αξιολόγηση επενδύσεων, κόστος χρήματος, επιχειρηματικός κίνδυνος, κεφαλαιαγορά, χρηματιστήρια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κ.λ.π.). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και σε πολλά σεμινάρια του ΕΚΔΔ και άλλων οργανισμών.Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια κατάρτισης ανέργων και στελεχών επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει διενεργήσει συμβουλευτική σε ανέργους για την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην κοστολόγηση και ειδικά την κοστολόγηση των υπηρεσιών (υγεία, εκπαίδευση κλπ), τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τη διαχείριση κεφαλαίων από τις τράπεζες. Επίσης, περιλαμβάνουν τους τομείς των νέων χρηματοπιστωτικών θεσμών (leasing, factoring, συνεταιριστικές τράπεζες). Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος ερευνητικών ομάδων σε πολλές θεωρητικές και εμπειρικές έρευνες αναφερόμενες στα θέματα αυτά, καθώς και σε θέματα χωρικών επιπτώσεων μεγάλων οδικών έργων, του κοινωνικού αποκλεισμού κλπ. 

 

 

Ο Ιωάννης Βεργιτσάκης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1951. Είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας για Πράσινα Επαγγέλματα και απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από το 1976 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με ειδίκευση στα κτιριακά έργα, δημόσια και ιδιωτικά και ως εταίρος της εταιρείας μελετών υπό την επωνυμία «Ι. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΠΕ» συμμετέχοντας στη μελέτη Δημοσίων Έργων.Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Ειδικής Κτιριολογίας ( καθηγητής Π. Τζώνος ) του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Έχει διδάξει στον ΑΚΤΟ (Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος), τα μαθήματα: Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ειδικής μελέτης στα πλαίσια ομάδας εργασίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας υπό τον τίτλο: «Βιομηχανικές χρήσεις στον νομό Αττικής και όροι Δόμησης». Από το 1997 μέχρι το 2001 συμμετείχε στο έργο «ΧΕΡΩΝΕΙΑ» που περιελάμβανε την εξεύρεση και επιλογή των κατάλληλων χώρων, την αποτύπωση τους, την μελέτη διαρρύθμισης και την επίβλεψη της κατασκευής για την ανάπτυξη σχολικών βιβλιοθηκών. Συμμετείχε με τη μορφή διαλέξεων στην προσπάθεια του Κολεγίου Αθηνών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του. 

 

H Χαρά Τσέκου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London της Αγγλίας. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Imperial College, University of London. Εκπαιδεύτηκε στην γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία στο ΙΕΘΣ, Αθήνα. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τη μελέτη της αρχιτεκτονικής του ύπνου σε ασθενείς με σχιζοφρένεια. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2007. Από το 2004 έως το 2006 εργαζόταν στην Μονάδας Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), και από το 2007 έως το 2012 στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός). Από το 2011 είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Mητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, και συγγραφέας προγραμμάτων στο e-learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ασκεί από το 2005 ιδιωτικά το επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας.

 

 

Ο Μιχάλης Κατσιμίτσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει Νεότερη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης προσκληθεί πολλές φορές ως εισηγητής από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού, αλλά και από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Διδάσκει φιλοσοφία στο πρόγραμμα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες «Ακαδημία Πλάτωνος: Η πολιτεία και ο πολίτης», που διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο ως σύμβουλος εκδόσεων, διεθυντής εκδοτικών σειρών, επιμελητής κειμένων και μεταφραστής. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων σχετικά με την εκπαίδευση, τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, καθώς και εκπαιδευτικά βιβλία.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επιστημονικός σύμβουλος και αρχισυντάκτης σε οδηγούς σχετικά με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Στον τομέα αυτόν έχει συνεργαστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα εφημερίδες και διαδικτυακές πύλες. Έχει συνεργαστεί, στον τομέα της συγκέντρωσης και ανάλυσης στοιχείων και σύνταξης σχετικών αναφορών, με εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες ειδικεύονται στην επικοινωνιακή στρατηγική, την ανάλυση πληροφοριών, τα ΜΜΕ και τη διαχείριση φήμης.

 

 

Ο Παναγιώτης Χαρίτος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αστροφυσική στο Imperial College του Λονδίνου. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στις κοινωνικές επιστήμες ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Μέσων και Επικοινωνίας του London School of Economics και στον Τομέα Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ όπου εκπόνησε και την διδακτορική του διατριβή. Έχει εργαστεί στην ΕΡΤ3 καθώς και στον εκδοτικό οίκο Ευρασία ενώ σε αυτό το διάστημα συνεργάστηκε με πολλά έντυπα καθώς και με τους εκδοτικούς οίκους Τραυλό και Π.Ε.Κ. Από το 2012 εργάζεται στον Ευρωπαικό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN) σε θέματα επικοινωνίας και διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων." 

  

 

Η Παρασκευή (Εύη) Τρούκη σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στα Παιδαγωγικά και στη συνέχεια τον διδακτορικό της τίτλο (Θέμα διδακτορικής διατριβής: Λεκτική επικοινωνία των μαθητών και διερευνητική μάθηση με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών). Από το 2004 εργάζεται ως ερευνήτρια σε φορείς -ΝΠΙΔ εποπτευόμενους από το Υπουργείο Παιδείας. Συμμετέχει σε ερευνητικές και επιμορφωτικές δράσεις με έμφαση στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα. Από το 2012 έχει αναπτύξει και διατηρεί τον διαδικτυακό τόπο www.parentbook.gr  

 


Ο  Χρήστος Γ. Μακρυπούλιας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του ιδίου πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Πολεμικού Μουσείου και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, καθώς και ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα ακαδημαϊκών φορέων του εσωτερικού. Από το 2002 συνεργάζεται με το πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας (e-learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών ως υπεύθυνος μαθημάτων και διδάσκων στα αντικείμενα «Ελληνισμός και Δύση» και «Γλωσσικές δεξιότητες»

  

Ο Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) από όπου έλαβε το πτυχίο του (2002), δύο μεταπτυχιακά διπλώματα (στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική το 2003 και στην Οικονομική Επιστήμη στο διετές πρόγραμμα του UadPhilEcon το 2005) καθώς και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομική Επιστήμη με έμφαση στη Στατιστική το 2009.

Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΚΠΑ, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2011 εργάζεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ως ερευνητής στο τομέα της Ενεργειακής και Οικονομικής Πολιτικής. Παράλληλα διδάσκει ως εντεταλμένος διδάσκαλος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ τα μαθήματα της Στατιστικής και Οικονομετρίας.

Το βασικό ερευνητικό του πεδίο είναι η Υπολογιστική Στατιστική και η Θεωρία Κατανομών με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (Mathematical and Computer Modelling, Statistical Methodology, Journal of Statistical Simulation and Computation κ.α.), ενώ, πρόσφατα, έχουν σταλεί προς δημοσίευση έρευνες του στο τομέα της Ενεργειακής Οικονομικής, της Κλιματικής Αλλαγής και της Μικροοικονομικής.

 


Η Δήμητρα Κωνσταντακοπούλου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, Mscin Accounting and Finance, του University of Essex, της Μ. Βρετανίας. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Οικονομική επιστήμη, Msc in Economic Analysis, του Διαπανεπιστημιακού Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

 

  

Ο Κώστας Στρατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MPhil in Economics, 2006) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου τμήματος με αντικείμενο έρευνας την εμπειρική διερεύνηση ζητημάτων εταιρικής χρηματοδότησης (corporate finance). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θεσμικά και συμπεριφοριακά (behavioral) υποδείγματα που βρίσκουν εφαρμογή στην πρωτογενή αγορά αξιών (Initial Public Offerings - IPOs) και την ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, εργάζεται σε έργα συμβουλευτικής υποστήριξης και προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα ως ειδικός σε έργα επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence).

 

 

Ο Παντελής Κωστής γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 καθώς και απόφοιτος του μεταπτυχιακού τίτλου «Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής» του ιδίου τμήματος το έτος 2009. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ίδιο τμήμα με αντικείμενο έρευνας την αξιολόγηση των προγραμμάτων διάσωσης των οικονομιών στην Ευρωζώνη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι οικονομικές εξελίξεις και πολιτικές στην Ευρώπη, η οικονομική ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα. Από το 2008 εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

 

Η Βασιλική Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Νέες Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του ίδιου τμήματος. Από τον Οκτώβριο του 2011 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο ΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο την εμπειρική διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Η ερευνητική της δραστηριότητα σχετίζεται με την Τραπεζική και τα Χρηματοοικονομικά. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε διεπιστημονικά και διαπανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα καθώς και διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση. 

 

Νίκη Μπίγγου είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Ψυχολόγου-Συμβούλου Σταδιοδρομίας. Δουλεύει με παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής. Έχει συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου Αθηνών για θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχεδιασμό προγραμμάτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και έχει συμμετάσχει ως Εκπαιδεύτρια σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στη θεματική της Σταδιοδρομίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

 

 

Η Νικολέτα Δανιηλοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), απ’ όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική. Από το 2011 απασχολείται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην ανάπτυξη, συγκέντρωση και επεξεργασία εκπαιδευτικού υλικού για προγράμματα συμπληρωματικής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση καινοτόμων μεθόδων του ΕΚΠΑ. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα χρηματοοικονομικής, τραπεζικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

  

 

Η Παναγιώτα Δελιέζα σπούδασε στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 απασχολείται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

  

 

Η Αθηνά Πετρέλλη σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) από όπου έλαβε και το πρώτο μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική. Σήμερα,  ολοκληρώνει το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Ελεγκτικής & Λογιστικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών.  Από το 2004 απασχολείται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

  

 

Η  Βασιλική Ξηρού είναι Ψυχολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών ειδικευμένη στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού με Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία από το 1997 στη παροχή ατομικών και ομαδικών υπηρεσιών στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες (εφήβους και ενήλικες) σε γυναίκες και άντρες και στην ανάπτυξη επιστημονικού και εκπαιδευτικού υλικού για την συμβουλευτική σταδιοδρομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί παράλληλα από το 1997 με την ανάπτυξη και διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων σε διάφορα αντικείμενα. Ως Προϊσταμένη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ) για έξι χρόνια (2005-2011) είχε την ευθύνη και τον συντονισμό όλης της λειτουργίας του κέντρου στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και την υποστήριξη των Ψυχολόγων και των εκπαιδευτών στο έργο τους. Ως Ψυχολόγος έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και έχει παρακολουθήσει επίσης μεγάλο αριθμό εκπαιδεύσεων σε θέματα επαγγελματικής συμβουλευτικής, mentoring, εκπαίδευσης εκπαιδευτών, προσωπικής ανάπτυξης, ψυχολογίας κλπ. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια ως ομιλήτρια σε συναφή θέματα.  

 

 

Η Μαργαρίτα Πετράκη σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Παρακολουθεί τον επαγγελματικό τίτλο ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) και απασχολείται από το 2009 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

 

 

Η Κυριακή Καυκά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και είναι οικονομολόγος. Αποφοίτησε δεύτερη από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2011 και είναι κάτοχος του ΠΜΣ "Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής" του ιδίου τμήματος (2013). Έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το 2010. Από το 2011 εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε μακροοικονομικά θέματα γενικότερα όπως η ανταγωνιστικότητα, η επιτυχία των οικονομιών, η οικονομική ανάπτυξη καθώς και θέματα εκπαίδευσης και εργασίας. 

 

 

 

O Διονύσης Βαλσαμής γεννήθηκε το 1985 στην Κεφαλονιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (2008) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου "Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής" του ιδίου τμήματος (2010). Από το 2009 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΚΠΑ, ενώ συμμετέχει σε ανάπτυξη, συγκέντρωση και επεξεργασία εκπαιδευτικού υλικού για προγράμματα συμπληρωματικής εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση καινοτόμων μεθόδων του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα οικονομικής μεγέθυνσης, θεσμικά οικονομικά, και εφαρμογή οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. 

 

 

 

Επιστημονική Ομάδα Αρθρογραφίας

  

 

  

Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διατελεί Διευθυντής του τομέα Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος κατά τα έτη 2005 – 2009. Έχει συγγράψει πλήθος από επιστημονικά κείμενα και μονογραφίες, ενώ έχει εκτενείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την τραπεζική οικονομική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιτροπών και συμβούλια οικονομικών εμπειρογνωμόνων. Είναι συγγραφέας μιας σειράς από διδακτικά εγχειρίδια και μονογραφίες με αντικείμενο την ελληνική οικονομική κρίση, την αξιολόγηση επενδύσεων, την τραπεζική οικονομική, την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τα οποία διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ και επιστημονικών επιτροπών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες βιογραφικό πατώντας εδώ

 

Η Ματίνα Λαγουδάκη είναι ψυχολόγος, αριστούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με κλινική ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας. Από το 2003 έχει εργαστεί θεραπευτικά με άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο για εφήβους και ενήλικες. Από το 2010 είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως συγγραφέας και εκπαιδεύτρια σε Προγράμματα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.). 

 

 

Η Μαρία Καθαράκη είναι Επιχειρησιακή Ερευνήτρια, Λέκτορας ΠΔ407/80 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών/ΕΚΠΑ. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση σε Ποσοτική Ανάλυση, Αξιολόγηση & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος σε Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του MBA προγράμματος στο ΕΑΠ και έχει σπουδές στη Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Μαιευτική του ΤΕΙ Αθήνας. Από το Μάιο 2012 έως και σήμερα εργάζεται στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» ως Υπεύθυνη Ποιότητας και Διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Διετέλεσε Προϊσταμένη Μονάδας Β2 «Διαχείρισης Πράξεων» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Στέλεχος της Μονάδας Α1 «Προγραμματισμός» της εν λόγω Υπηρεσίας (2008-2012). Με πλούσια διδακτική εμπειρία, διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών «Εφαρμογές Ποσοτικών μεθόδων στην Ανάλυση της Αγοράς» και στο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» «Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ και Έρευνα Αγοράς». Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη σε E-learning προγράμματα του ΚΕΚ-ΕΚΠΑ και Εισηγήτρια-Κύριο Διδακτικό Προσωπικό στο ΙΝΕΠ-ΕΚΔΔΑ σε θέματα ΕΣΠΑ. Έχει δημοσιευμένο έργο (Μονογραφία, Βιβλία & Κεφάλαια σε Βιβλία) καθώς και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θεματολογία σχετική με αξιολόγηση δομών, οργανισμών και ICT με εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αξιολόγηση υπηρεσιών, οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού, σε Δημόσιο Management, σε Έρευνα Marketing και Ανάλυση αγορών, καθώς και στη διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 

  

 

Ο Ανδρέας Ευθυμιόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Οικονομικής Πολιτικής» του ίδιου τμήματος (1999). Από το 2012 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2001 έως σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ταυτόχρονα έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες. Έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο Δελτίο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.  

 

Ζαχαρίας Μουρούτης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στον Τομέα της Δομοστατικής. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο με διάκριση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το TanakaBusinessSchool του ImperialCollege του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος μηχανικός και ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των στατικών μελετών μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών έργων, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στον χώρο της δυναμικής των κατασκευών και των μεταφορών. Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε σύμβουλος διοίκησης στον Ο.Σ.Ε. σε θέματα υποδομών, προμήθειας τροχαίου υλικού, σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών κλπ. Από το 2007 εργάζεται στο Δομοστατικό τμήμα της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με καθήκοντα τη σύνταξη και τον έλεγχο στατικών μελετών καθώς και τη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για τα έργα νέων γραμμών του Μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2009-2012 δίδασκε το μάθημα Εισαγωγή στη Γεφυροποιία – Τεχνικά Έργα στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (Σ.Τ.Ε.Α.ΜΧ). Παράλληλα από το 2008 εκτελεί καθήκοντα tutor και συγγραφέα σημειώσεων στα εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Π.Α.. 

 

O Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Από το 2006 απασχολείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στους τομείς της εταιρικής χρηματοοικονομικής, της στρατηγικής, της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και του επανασχεδιασμού και ανάπτυξης διαδικασιών.

 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop