Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

8 Μυστικά για μια τέλεια έκθεση για την αίτησή σας σε ένα ΜΒΑ

Η σύνταξη μιας έκθεσης είναι από τα σημαντικότερα στάδια στη διαδικασία της αίτησης για ένα πρόγραμμα ΜΒΑ, λέει η Stacy Blackman που δουλεύει στο γραφείο επιλογής φοιτητών ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Πρέπει να είστε σίγουροι πως έχετε χρόνο να σκεφτείτε ξανά και ξανά τις απαντήσεις σας, να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις και να διορθώσετε προσεκτικά την κάθε γραμμή στην αίτησή σας.

1) Όσο πιο γρήγορα αποφασίσετε να κάνετε αίτηση σε ένα business school μπορείτε να ξεκινήσετε να ετοιμάζεστε με έναν πιο ήρεμο τρόπο. Απλά ξεκινήστε να γράφετε στον υπολογιστή σας όλα όσα θα σας φανούν χρήσιμα. Μια διάλεξη που σας εντυπωσίασε, μια συζήτηση με έναν φίλο, η συμμετοχή σε έναν μαραθώνιο, ένα βιβλίο μπορούν να αποτελέσουν πηγές έμπνευσης για τις εκθέσεις σας. Μην σκέφτεστε εκ των προτέρων αν το θέμα είναι πολύ σημαντικό ούτε χρειάζεται να ψάχνετε για κάτι πολύ εξειδικευμένο. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσετε να γράφετε και στην πορεία θα βρείτε το υλικό που χρειάζεσαι.

2) Καθώς πλησιάζει η ώρα για την έκθεση θυμηθείτε να έχετε ένα πρόχειρο στο οποίο θα σημειώσετε διάφορα πράγματα που θυμάστε από την ζωή σας. Πιθανότατα οι γλώσσες που μιλάτε, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, οικογενειακές παραδόσεις κ.α.

3) Όταν σας δοθούν οι ερωτήσεις της έκθεσης μπορεί να νιώσετε πως μπερδεύεστε ή δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε. Για παράδειγμα όταν σας ρωτάνε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς είναι δύσκολο να επιλέξετε. Μια άσκηση που θα σας βοηθήσει: βάλτε το ξυπνητήρι σας στις 2:00 το πρωί και κάντε την ίδια ερώτηση στον εαυτό σας. Η πρώτη απάντηση που θα  δώσετε θα είναι η καλύτερη και πιθανόν να σας εκπλήξει. Αν επαναλάβετε το πείραμα θα διαπιστώσετε πως καταλήγετε σε ένα συγκεκριμένο θέμα που είναι και το θέμα που σας απασχολεί περισσότερο.

4) Πριν αρχίσετε να γράφετε την έκθεση σκεφτείτε τα θέματα που θα καλύψετε. Είναι σημαντικό ώστε κάθε πανεπιστήμιο που κάνετε αίτηση να μπορέσει να βρει κάτι που θα το ενδιαφέρει. Επίσης κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αίτησή σας.

5) Ο καθένας μας δουλεύει με διαφορετικό τρόπο: άλλοι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα το πρωί ενώ άλλοι προτιμούν το βράδυ. Ορισμένοι θέλουν να κρατούν σημειώσεις ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν κατευθείαν να γράφουν το θέμα τους. Επομένως αναπτύξτε ένα πλάνο που υποστηρίζει το δικό σας στυλ. Πολλοί θα βρείτε πως η πρώτη αίτηση μπορεί να σας πάρει 40 ώρες εργασίας – συλλογή ιδεών, συγγραφή, διορθώσεις, σχόλια. Σιγουρευτείτε πως έχετε τον κατάλληλο χρόνο. Επίσης σιγουρευτείτε πως έχετε αρκετό χρόνο για να συμπληρώσετε την αίτησή σας.

6) Πολλοί υποψήφιοι κυριεύονται από τελειομανία. Μπορούν να στέκονται για ώρες στον υπολογιστή τους περιμένοντας την τέλεια έκθεση. Ωστόσο ξεκινήστε να γράφετε είναι πιο σημαντικό να παραδώσετε κάτι παρά μια λευκή κόλα χαρτί.

7) Κάντε μια έρευνα στα διάφορα προγράμματα που θέλετε να κάνετε αίτηση και σιγουρευτείτε για το τι θεωρούν πιο σημαντικό. Που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση. Τι θα τους έκανε.

8) Μπορείτε επίσης να κερδίσετε χρόνο. Υπάρχουν και πράγματα που σίγουρα όλα τα σχολεία ψάχνουν σε έναν υποψήφιο. 

Παναγιώτης Χαρίτος

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop