Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Ποιο είναι το «ιδανικό» εργασιακό περιβάλλον;

Στις μέρες μας και στη χώρα μας, όπου η εύρεση εργασίας είναι ένας «ιδεατός στόχος», το «ιδανικό» εργασιακό περιβάλλον φαντάζει ως περιττή πολυτέλεια. Ωστόσο, η παραμονή μας στην εργασία, η αποτελεσματικότητά μας, ακόμη και η υγεία μας εξαρτώνται και από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον όπου αισθανόμαστε ότι εκτιμούν εμάς και τις ικανότητές μας, μας υποστηρίζουν χωρίς ζήλια και μας προτρέπουν να επιτύχουμε παραπάνω πράγματα, χωρίς να αισθανόμαστε πιεσμένοι, είναι το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα κι αν το αντικείμενο εργασίας δεν είναι αυτό ακριβώς που μας ενδιαφέρει, αυτό μπαίνει στην άκρη και η δουλειά μας μετατρέπεται σε έναν από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή μας υγεία. Όσοι δουλεύουν σε ένα περιβάλλον, όπου χαίρουν της υποστήριξης των συναδέλφων τους, πιθανότατα θα ζήσουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν την ίδια τύχη. Η υποστήριξη που δέχεται ένας υπάλληλος αντανακλά το κατά πόσο έχει ενσωματωθεί στη μικρή «κοινωνία» της δουλειάς του, παράγοντας που θεωρείται καθοριστικός ακόμη και για τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας.

 Σύμφωνα επίσης με πρόσφατη έρευνα της Adecco, τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον είναι η συναδελφικότητα, οι ουσιαστικές σχέσεις και τα κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας. Ειδικότερα, το 89% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το αίσθημα της συναδελφικότητας αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ενός αρμονικού εργασιακού περιβάλλοντος και ότι τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. 

Ένα ποσοστό 72% ομολογεί ότι η συμπεριφορά στον χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική, συμφωνώντας σε γενικές γραμμές στο ότι η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν συντονισμένα και με αίσθημα σεβασμού ο ένας για τον άλλον. Ποσοστό 63% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι ευέλικτα εργασιακά σχήματα και προνόμια, όπως η μερική απασχόληση ή η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου ενίοτε, είναι πολύ σημαντικά. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν επίσης, σε ποσοστό 61%, ότι τα απαιτητικά ωράρια αποτελούν σημαντική πρόκληση μεν, ωστόσο δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι όταν αναγνωρίζεται η συνεισφορά τους με το να τους δοθεί, π.χ., ρεπό την ημέρα των γενεθλίων τους. Αυξημένη είναι, επίσης, η σπουδαιότητα που αποδίδουν τα στελέχη στις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα, το 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι θα ήταν διατεθειμένο να κερδίζει λιγότερα χρήματα με αντάλλαγμα ένα αρμονικό περιβάλλον, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 52%) δηλώνουν ότι προτιμούν τους καλούς συναδέλφους από μια εβδομάδα επιπλέον διακοπών! 

Μία άλλη έρευνα από το ConsumerLab της Ericsson με τίτλο «Νέοι επαγγελματίες στη δουλειά» εστιάζει στους εργαζομένους ηλικίας 22-29 ετών στις Η.Π.Α., που έχουν ανώτατη μόρφωση και οι οποίοι είναι φιλόδοξοι, διορατικοί και φαντάζονται τον εαυτό τους σε ηγετικές θέσεις στο μέλλον. Οι νέοι αυτοί –οι λεγόμενοι και Millennials– θεωρούν τη διαπροσωπική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ως δικαίωμα και όχι ως παροχή. Θέλουν στενές σχέσεις με τους ανωτέρους τους και αναμένουν συχνή ανατροφοδότηση. Δεν τους αρέσει η ασάφεια και περιμένουν διαφάνεια και αμεροληψία σε όλες τις συναλλαγές τους. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για πολλούς νέους είναι η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου και προσδοκούν πως οι εργοδότες θα βρουν λύσεις, προκειμένου να τους βοηθήσουν να το επιτύχουν.

Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, στα μάτια αυτών των νέων παρέχει, μεταξύ άλλων, ικανοποιητική εργασία, δυνατότητα multitasking, ξεκάθαρες κατευθύνσεις και προοπτικές, συνεχή ανατροφοδότηση, αφοσιωμένο, προ-δραστικό διευθυντή, διαφάνεια, σεβασμό, ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή και στενή σχέση με τον διευθυντή.

Βίκυ Ξηρού
Ψυχολόγος

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop