Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ανακοινώνονται οι βαθμοί! Τα επόμενα βήματα

Την Παρασκευή 21/6/2013 τελειώνει ένα μέρος της αγωνίας των υποψηφίων για την εισαγωγή στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Η σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού αποτελεί το υπόλοιπο κομμάτι του άγχους και της αγωνίας τους. Και δικαίως είναι, αφού μία λάθος κίνηση μπορεί να στοιχίσει την εισαγωγή τους σε ένα τμήμα της αρεσκείας τους, ακόμα και αν διαθέτουν τα μόρια που απαιτούνται για την εισαγωγή τους σε αυτό.

Τι θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει ένας υποψήφιος αφού μάθει τους βαθμούς του; 

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να έχει υπόψη ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καλοί ή λιγότερο καλοί είναι οι βαθμοί του, έχει στη διάθεσή του αρκετές επιλογές: το φετινό μηχανογραφικό περιλαμβάνει πάνω από 400 επιλογές.

Υπολογισμός μορίων πανελλαδικών εξετάσεων

Θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό γι’ αυτόν να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που του δίνεται μέχρι να υποβάλλει οριστικά το Μηχανογραφικό του (καταληκτική ημερομηνία 12/7/2013) και να συλλέξει πληροφορίες για τις σχολές (μαθήματα, επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν στους πτυχιούχους τους, κτλ) στις οποίες έχει πρόσβαση. Έτσι, αφενός θα ενημερωθεί πληρέστερα για τα τμήματα που ήδη γνωρίζει, αφετέρου θα γνωρίσει και τμήματα που ίσως να αγνοούσε την ύπαρξη τους και θα δημιουργήσει μια λίστα με όλα τα ενδιαφέροντα του.

Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να συλλέξει στο διάστημα αυτό (αν δεν το έχει κάνει ήδη) όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού δικαιολογητικά με μεταγενέστερη ημερομηνία από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού δεν θα γίνονται δεκτά. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Προσοχή γιατί αν τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή ή ψευδή, ο υποψήφιος θα διαγραφεί και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για δύο χρόνια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Για να έχουν πρόσβαση σε αυτή την εφαρμογή οι υποψήφιοι θα πρέπει να δημιουργήσουν στο Λύκειο τους τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password).

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι μπορούν να δηλώσουν όσα τμήματα θέλουν (δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό) από μέχρι και δύο επιστημονικά πεδία.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέο άρθρο με τα βασικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγουν οι υποψήφιοι και με τους ενδεδειγμένους τρόπους που εγγυώνται την εισαγωγή τους στο τμήμα επιθυμούν. Ως τότε καλή έρευνα και καλή μελέτη στις ιστοσελίδες των σχολών και των τμημάτων!

Βρείτε όλα τα τμήματα που σας ενδιαφέρουν στον σύνδεσμο 

 Νίκη Μπίγγου

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (MSc) 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop