Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Οι ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών

Οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς ξεκινούν σε λίγες ημέρες! Τέλος η δουλειά! Τέλος και το άγχος που αυτή μπορεί να μας προκαλεί.

Οι διακοπές είναι ιδιαίτερα σημαντικές! Μας δίνουν τη δυνατότητα να απεμπλακούμε από τα πολλά, καθημερινά και δύσκολα επαγγελματικά προβλήματα κι έτσι να απαλλαχθούμε (έστω και προσωρινά) από την πίεση και το άγχος. Επιπλέον, μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε, να ανανεωθούμε και να ανακτήσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις.

Φυσικά, όλα αυτά τα καλά αφορούν εκείνους για τους οποίους διακοπές σημαίνουν πλήρη «αποκοπή» από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Ωστόσο, πόσοι από εμάς κάνουμε διακοπές από την εργασία μας πραγματικά, όταν τα κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο και άλλα μέσα επικοινωνίας επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με το χώρο εργασίας; Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επωφελούμαστε τελικά από τις ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών; Η απάντηση, ασφαλώς, είναι όχι!

Εάν, λοιπόν, πρέπει να δουλέψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, τότε καλό θα είναι να θέσετε κάποια όρια. Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που θα δουλεύετε, και δουλέψτε μόνο στο διάστημα αυτό. Τις υπόλοιπες ώρες αφιερώστε τις στην ξεκούραση και τη χαλάρωση. Επίσης, θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να ενημερώσετε για αυτό το πρόγραμμά σας και τους συναδέλφους αλλά και την οικογένειά σας, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς. Τηρείστε με «ευλάβεια» τα όρια αυτά για να μην καταστραφεί ο υπόλοιπος πολύτιμος ελεύθερος χρόνος σας.

Να θυμάστε συνεχώς ότι οι διακοπές δεν είναι μόνο ευχάριστες, αλλά και απαραίτητες για την υγεία μας, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια, η μείωση του στρες διά μέσου των διακοπών είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Με άλλα λόγια, οι διακοπές είναι «φάρμακο»! Ας αφεθούμε λοιπόν στις θεραπευτικές τους ιδιότητες!!

Καλές διακοπές!Νίκη Γ. Μπίγγου, MSc

 

Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop