14 προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ στηρίζει 14 προγράμματα, τα οποία είναι ανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους ή εργοδότες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος aftodioikisi.gr.

Ειδικότερα τα 14 ανοιχτά – ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι: 

Σημαντική κατάκτηση του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 74η θέση  παγκοσμίως με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «TopUniversitiesbyTopGoogleScholarCitations» της Webometrics, η οποία δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

55 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ

Διαδικασία πρόσληψης  55 υπαλλήλων πραγματοποιεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.), μέσω τριών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ .

Προσλαμβάνονται μηχανικοί και εργατοτεχνίτες – κατηγορίας ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ – διαφόρων ειδικοτήτων.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών.

Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 έως 65 ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNICEF-TTR-TIC

H UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (συντονιστής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης οργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-ECHO).

Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Πολλοί μελλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν το ανθρώπινο δυναμικό στην εργασία. Μάλιστα, το 85% των σημερινών ειδικοτήτων άλλων, εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει το 2030.

Ψάχνεις για Masters ή ΜΒΑ;

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να γνωρίσετε από κοντά κάποιες από τις καλύτερες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και κορυφαία πανεπιστήμια από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία που συμμετέχουν στην εκδήλωση Access MBA την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, και στην εκδήλωση  Access Masters τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Advent Group

8η Ημερίδα για την Εφηβεία

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 8η Ημερίδα για την Εφηβεία, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Εφηβική Ιατρική», του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος (ΠΜΣΙ), της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Δ’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Με την παρακολούθηση, θα χορηγηθούν Μόρια (Credit) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

Ποια είναι η γνώμη σας για την Επαγγελματική Κατάρτιση;

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προσωπική επαγγελματική εξέλιξη. Τόσο σε επίπεδο μαθητείας, δηλαδή στην προετοιμασία για είσοδο στην αγορά εργασίας, όσο και στη βελτίωση των δεξιοτήτων, ώστε να γίνει κανείς περισσότερο ανταγωνιστικός. Πέρα όμως από αυτό, ή μάλλον λόγω ακριβώς αυτού, μέσω της ΕΕΚ, η ΕΕ διατηρεί την υψηλή ανταγωνιστικότητά της σε ένα διαρκώς εντεινόμενο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως επισημαίνεται σε σχετική έρευνα του Cedefop[1].

Αναγόρευση Frans Timmermans σε επίτιμο διδάκτορα στο ΕΚΠΑ

Την 30ή Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Frans Timmermans.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του.

Σας προσκαλούμε να παραστείτε.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος

 

Διαγωνισμός για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ενενήντα (90) σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

Α. Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις [μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων].

Πανελλαδικές 2018: η ύλη για τα ΕΠΑΛ

Για την εισαγωγή των υποψηφίων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων καθορίζονται για το σχολικό έτος 2017-2018 δύο Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα Γενικής Παιδείας: «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» (Άλγε

Πώς θα πάρετε το φοιτητικό επίδομα

Όσοι φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν και ενδιαφέρονται να λάβουν φοιτητικό επίδομα, θα πρέπει να γνωρίζουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι:

 

1. Δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονιός που θεωρείται ότι βαρύνει o φοιτητής. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού, ή είναι πάνω από είκοσι πέντε 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος

Μεγάλη συναυλία για τα 180 χρόνια του Πανεπιστημίου Αθηνών

180 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο τιμά την επέτειο με ένα πλήθος επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων.

Μουσική εκδήλωση "180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια!"

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια!

Ωδείο Ηρώδου Αττικού / 1 Ιουλίου 2017 / 21:00

Ιστορία Γενικής Παιδείας: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

 

 ΘΕΜΑ Α1

α) Σχολικό βιβλίο σελ. 70-73: «Η Βουλγαρία ... και μυστική».

β) Σχολικό βιβλίο σελ. 135-136: «Προκειμένου να … στρατηγό Σκόμπυ».

γ) Σχολικό Βιβλίο σελ. 154: «Το Μάϊο του 1949 … δικαιωμάτων».

Θα μπορούσε βέβαια να αναφερθεί «Μετά το 1945 … προσπάθειας».

80 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των πτυχιούχων αυτοαπασχολούμενων

Προκηρύχθηκε ο β΄ κύκλος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. €.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Στον β΄ κύκλο οι ωφελούμενοι διευρύνονται καθώς εκτός από αυτοαπασχολούμενους και ανέργους θα μπορούν να συμμετάσχουν και μισθωτοί πτυχιούχοι.

Μαθηματικά: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Μαθηματικών, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Αρχαία Ελληνικά: οι απαντήσεις

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Μαθηματικά Ι (Γ΄ ΕΠΑΛ): απαντήσεις θεμάτων

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

 

 

 

Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας): Απαντήσεις θεμάτων

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως τις έδωσαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Σελίδες