Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

ΚΕΠ: Δόθηκε το ''πράσινο φως'' για την προκήρυξη (ΜΟΝΙΜΟΙ)

Ψηφίστηκε χθες Τετάρτη (20/3) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για την νέα προκήρυξη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ - 155 μόνιμοι).

Μετά και την αρίθμηση των σχετικών άρθρων (113-115) για τις προσλήψεις και την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Βουλής για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, ''ρυθμίζονται θέματα των ΚΕΠ σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές'' στα οποία θα διατεθεί και η πλειοψηφία των θέσεων. 

Σημειώνεται ότι όσοι αποδεχθούν να εργαστούν σε παραμεθόριες περιοχές δεν έχουν δικαίωμα μετάταξης για τουλάχιστον μια 5ετία. Η μετάταξη σε άλλη περιοχή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αναπηρίας.

Η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έχει δεσμευτεί ότι η κάλυψη των κενών στα ΚΕΠ θα γίνει άμεσα. 

Η υλοποίηση του πλάνου εξαρτάται, σχεδόν αποκλειστικά, από τον χρόνο που θα αποσταλλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή το προσχέδιο της προκήρυξης και το πότε ακριβώς θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ οι θέσεις για τα προστατευόμενα άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Workenter

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop